Ik zoek werk, jij zoekt werk, wij zoeken werk

Een job… Het is van de meeste mensen hun grootste dagbesteding en bron van inkomsten. Tegenwoordig hechten we er veel belang aan dat mensen een job uitoefenen waarin ze hun passie kwijtraken. We moeten ons werk graag doen en met plezier uit ons bed stappen.

Ik denk dat veel mensen het kunnen beamen dat het tegenwoordig niet altijd zo makkelijk is om werk te vinden. Werkgevers zijn kieskeurig en selectief wat betreft het uitkiezen van nieuw personeel.

Stel je eens voor dat je zwanger bent tijdens het sollicitatiegesprek. Stel je eens voor dat je net uit de gevangenis komt en je zoekt werk.   Stel je eens voor dat je plots ernstig ziek wordt tijdens je zoektocht.

Ja, inderdaad. Die dingen maken de zoektocht naar de perfecte job er zeker niet makkelijker op. Soms zijn deze onderwerpen ook nog eens taboe om te bespreken. Ik wil hier verder op ingaan en geef mensen in die posities tips of informatie.

In onderstaand filmpje vind je trouwens sollicitatietips die voor iedereen gelden: